tisdag 2 juni 2015

Från Saarburg till Schleswig

Efter övernattning på en ställplats söder om Saarburg tog vi oss en tur in till centrum. Det var ett lyckat besök som resulterade i en Wienerschnitzel uppe på en restaurang vid torget Pferdmarkt.
 Fortsatte resan utefter Mosel och övernattade vid Graach och Neef. Fantastiskt fint i hela Moseldalen. Det är inte lätt att fånga på bild utan måste upplevas. En varning är att inte köra där den 31/5 för då stänger dom av vägarna för cyklister och firar Moseldagen. Nästa stopp blev en rankad Topplatz vid Greven (tack till Bosse och Gerd för detta tips). Denna Ställplats var bland det finaste vi varit på den hade allt man kan önska och var perfekt skött. Vi ligger nu i Schleswig och fortsätter till Flensburg i morgon för att handla. Vi räknar med att vara hemma på torsdag.


Saarburg

Ligger vid floden Saars nära den gamla romarstaden Trier vid floden Mosel. Centrum domineras av det trevliga torget Pferdmarkt med uteserveringar och ett 17 meter högt vattenfall. Ovanför staden ligger en tusenårig borg med härlig utsikt. Det gick även en linbana upp på ett berg mitt emot som man kunde ta för att få en fin utsikt. Vi vågade oss inte på detta för det blåsiga vädret.Borgen


Branta gator upp till torget


En tittglugg på vägen upp


Vattenfallet


Torget Pferdmarkt omgivet av många restauranger och caféer. Fanns mycket butiker också.


Detta var ett måste efter promenaden upp


Färgglada hus

Blandade bilder från MoselEn fin liten by mellan odlingarna


Så här långt har druvorna kommit här


Vet inte varför det står namn på dessa men gissar att dom vunnit någon tävling.


Frukten har kommit en bit på väg


Otäck bro...man fick lite krigskänsla här.


Här köpte vi lite vin efter att ha provsmakat.


Originell genomfart.


Greven 

En ställplats av högsta kvalité när det gäller skötsel och trivsel!
Den låg vid en Marina med tillhörande restaurang.En Topplatz 


Vacker portal från toaletter in till ställplatsen


Golfgräsmatta.


En liten färja över kanalen vid marinan


Översiktskarta på ställplatsen

Detta är sista uppdateringen ifrån vår sex veckor långa resa.
2 kommentarer:

  1. Tack för fina bilder. Moseldalen på våren/sommaren måste vara fint. Tyvärr var det länge sedan vi besökt den, men nu blir vi sugna på ett besök där.... till hösten kanske. Välkomna hem och det varma vädret verkar det som ni får med er :)

    SvaraRadera
  2. Tack för fina bilder. Moseldalen på våren/sommaren måste vara fint. Tyvärr var det länge sedan vi besökt den, men nu blir vi sugna på ett besök där.... till hösten kanske. Välkomna hem och det varma vädret verkar det som ni får med er :)

    SvaraRadera