onsdag 19 oktober 2016

Sensommar

Traditionsenligt så besökte vi givetvis Elmia i år igen. Alltid lika roligt att titta på nya husbilar och man blir verkligen sugen på att byta även om man har en väldigt fin bil. Vi kom på tisdag vid 16-tiden och då var det fullt på parkeringen utanför. Det har aldrig hänt tidigare, så nu märks det att det kommit till många nya husbilsägare. Vi blev hänvisade till Sannabadet och stod där med ett hundratal andra. På onsdag morgon fick vi plats på parkeringen. I tre dagar gick vi runt och kikade på husbilar. Vi träffade också några bloggare, Torebrings och FreedomTravel - jättetrevligt! 
Det blev ingen husbil men väl en elcykel. Vi köpte en för att senare köpa en till om jag klarar av att cykla på den :). Vädret skulle fortsätta att vara strålande så vi åkte mot Öland och Bläsinge Hamn. Där tillbringade vi några dagar i värmen nästan för oss själva, i lugn och ro. I början av oktober åkte vi till Dals Ed för att besöka den årliga höstmarknaden och träffa släktingar.


Elmia

Besöket på Elmia var trevligt som alltid. Hymers monter var den mest intressanta för oss.
Den stod där vår drömbil -  och glänste i ögonen på oss :)
Vi har inte beställt någon -än! Det blev dock en elcykel.


Undrar om jag ska klara av att cykla på denna. Jag, som har så dålig balans att jag ramlar i uppförsbacke när jag ska stanna. Än så länge skickar jag iväg Lennart på den.


Bläsinge

Det strålande vädret skulle hålla i sig så vi packade ihop efter tre dagar på Elmia och körde mot Öland och Bläsinge Hamn. Där fick vi några underbara sensommardagar. 


Vi mötte upp fiskebåten på morgonen och fick köpa lite färsk fisk


Det var bara vi och ett par svanar här..


Vackert par


 Stillheten är magisk på morgonen. Här tog Lennart frukostbrickan med sig ut..


När vi lämnade Bläsinge köpte vi lite potatis och grönsaker...obesprutade!


Nogersund

Vi övernattade vid ställplatsen  i Nogersund och för en gångs skull var det gott om plats.


Tre män i en båt...kom att tänka på boken med samma titel.


I fullmånens sken...


Dals Ed

Vi brukar köra till ställplatsen vid hamnen och det brukar bara vara ett fåtal bilar här.
Denna gången var det annorlunda - 10 av 12 platser var förbokade. Hoppas inte detta blir en vana när det gäller ställplatser. Det är lite backigt att ta sig upp till marknaden men nyttigt. 
Vi slog följe med Thomas och Lyn som har FB-gruppen Hymer Sweden.


Vacker solnedgång en av kvällarna.Släktforskning

Ett par gånger om året åker vi upp för att sätta blommor på min mormor och morfars grav. Vi passar då också på att besöka släkten. Denna gången blev det besök till en nyfunnen brylling för att titta på gamla foton....spännande!


Höst och vackra vägar...


I detta hus var vi och kikade på foton. Här fanns mycket att gå igenom så vi måste göra ett nytt besök. Ovanför detta huset ligger det gamla huset där min mormor är född.


Ett foto som jag fastnade särskilt för.
Damen är född 1866 och står och håller en Chihuahua i famnen. Rasen som jag fött upp i snart 27 år. Familjen besökte Chicago ett flertal gånger, så jag skulle tro att hunden har kommit med därifrån.


1 kommentar:

  1. Jättekul att träffas på Elmia! Inte dumt med elcykel heller! Det är alltid fina foton här dessutom. Jag gillar särskilt bilden på svanarna.

    SvaraRadera