tisdag 7 mars 2017

Från Panorama till drama

Vi körde från Palamos till Vic på väg C25, C37, C14 och det var helt fantastiska vyer. Högt upp gick det och vägen var som ny och väldigt fin. Det var  panoramautsikt hela vägen ner mot kusten. Vi kom ner strax söder om Tarragona, där vi skulle leta upp en ställplats, men vi tyckte den var tråkig, så vi körde igen. Så här i efterhand kan vi tycka att vi skulle stannat här.


Vi skulle ta en annan väg tillbaka än den vi kom. Redan här började man bli skeptisk.


Detta gick inte insåg vi och var tvungna att vända, vid ett trångt torg. Det kom spanjorer från alla håll och skulle hjälpa oss ut igen. Vilken cirkus det blev!


Till slut fick vi vänt bilen och körde samma väg tillbaka. Det visade sig att GPS:en inte var inställd på lastbil, utan ändrats till personbil, därav anledningen till att vi hamnade här. 
Vi bestämde oss nu för att köra betalväg till nästa stopp.


...skulle vi aldrig ha gjort, för vi kom inte så långt förrän det blev totalstopp. En lång ringlande kö av långtradare och personbilar som stod stilla. Polisen stoppade infarten för mer trafik och efter en timma kom dom tillbaka och såg till att alla personbilar som stod i vänster körfält vände och kunde köra med poliseskort ut på en annan väg. Vi fick senare reda på att det var en långtradare som hade vält och att det även brann där. 


Sen var det vår tur att vända. Vi hade ställt oss en bit ifrån när det blev stopp så det fanns utrymme, men inte så lätt ändå att vända på en motorväg med en bil som är 8,60 lång. Nu är han en fena på att vända min gubbe :) Vi fortsatte på en väldigt blåsig väg ner mot en ställplats strax norr om Peniscola.


Ställplatsen var fin och låg omringad av citrustodlingar. Vi stannar en dag här och tar det lugnt.


Inte mycket kvar av clementinerna...slutet på säsongen kanske.


Här är vi ute med hundarna och promenerar bland citrusträden. Vi "pallade" lite :)
Till kvällen gick vi på restaurangen och åt en schnitzel. Det var gratis avgift för ställplatsen om man åt här. Betalade endast för el.
Ställplatsen: Planes Del Reine "Spaetzle Fritz"
Pos. N40 34' 33" E 0 23' 36"


Jag gillar faktiskt misstag. Jag tycker dom är mänskliga.
/Sting1 kommentar:

  1. Vackra vägar i bergen, men inye lämpliga för husbilar alla gånger och lita inte på Gps:en man blir ofta lurad
    Bosse

    SvaraRadera