måndag 3 april 2017

Gibraltar-Sevilla-Cadiz

Vi lämnade El Rincòn för att åka till Gibraltar, så gjorde även Sven-Inge och Ann-Charlotte, men dom åkte lite före oss. Vi möttes upp vid småbåtshamnens ställplats, vid Gibraltar. Det hade regnat när vi kom och vi hoppades på att det skulle bli bättre väder dagen därpå. Det blev det och utsikten blev perfekt. Ett minne för livet.
Dagen därpå tog vi en kort tur till Cadiz och körde på en fantastiskt vacker väg. Det var svårt att hitta någonstans att parkera i Cadiz, så vi fikade, vände tillbaka och körde mot Camper Park Sanlùcar. Nästa dag körde vi till Sevilla och vandrade i centrum under några timmar på eftermiddagen.  Därefter mot Portugal och Algarvekusten.

GibraltarGibraltarklippan vackert upplyst på kvällen.


Vi tog en promenad till passkontrollen och väntade på bil utanför. Vi fick vänta ganska länge, för dom ville ha fulla bilar. Till slut kom det två herrar och då åkte vi iväg.


Vi fick en chaufför som hade vanan inne. På en del ställen var det riktigt smalt, men det klarade han galant. Lite stökigt blev det vid möten. Vi hade valt fyra stopp upp.Första stoppet vid "Pillars of Hercules". Där det var en fin utsikt mot Afrika. 
Måste säga att vi hade tur med vädret denna dag.
Vi fortsatte upp mot nästa stopp som var "St Michael's Cave". Vackra droppstensgrottor, som var vackert belysta. Vi saknade dock lite fin musik.

Vi tar oss mot högre höjder och nästa stopp blev "Upper Rock" och aporna som tillhör släktet (Makaker). Aporna var lömska och snabba. När Lennart öppnade dörren var det en som snabbt dök in i bilen och snodde till sig chaufförens godis i framsätet. En hoppade senare över på min axel....lite otäckt då jag vet att dom har löss, men det gick bra. Även här var det en hisnande utsikt.Sista stoppet var "The Great Siege Tunnels". Mycket historia och fantastisk utgrävning.
Hit upp drogs kanoner med hästar och man ser kättingar utmed vägen i berget...vilket slit!


Vi blev avsläppta mitt i shoppingområdet och sökte genast upp en restaurang.
Det blev Fish & Chips samt öl.


Under tiden vi satt och åt kom det en "vaktparad".


Vi gick och strosade bland affärerna efter maten och tog oss sedan tillbaka mot husbilarna.
Man fick gå över flygfältet för att ta sig tillbaka.
Vi lämnar Gibraltar för denna gången, kanske kommer vi tillbaka, man vet aldrig.


CadizFint landskap och fin väg...A4-N340.
Bron över till Cadiz är väldigt vacker. Här fick GPS:en fnatt.


Detta var vad vi fick se av Cadiz. När vi slog in en parkering på vår GPS så fick vi en varning om att det inte var tillåtet att köra där med vårt fordon. Då bestämde vi att köra därifrån. Kanske åker vi hit en annan gång när vi vet hur vi ska parkera.
Vi fortsatte mot en ställplats - Sanlùcar de Barrameda. När vi kom fram såg vi att det hade regnat rejält och mer kom det på kvällen. Dagen efter fick vi reda på att det varit en tromb i närheten.


Sevilla
Vi körde till en parkering söder om centrum. Det regnade givetvis, men efter någon timma blev det uppehåll och solen tittade fram. Vi delade på en taxi upp till centrum.
Möttes av detta ekipage när vi steg av.


Här passerar vi en vacker fontän.


Spårvagnar gick det här också.


Vi gick mot Katedralen, som var väldigt pampig.


Såg en glassbar och blev lite sugna. Jag har aldrig sett en sådan fin glassros.
Sedan började vi leta efter en tapasbar, men vi var lite för sena, det var stängt mellan 16-20.
Vi gick till Burger King och åt i stället.


Drog oss sedan ner mot arenan som var intressant att se, men vi gick inte in.


Vi tog taxi tillbaka också....snabbt och billigt. 
Sevilla gör man inte på en eftermiddag, det ska man uppleva under minst ett par dagar. 
Väldigt vacker stad är det.
Nu var vi trötta på regn och blåst och planerade att resa mot Portugal, dagen därpå. 


Äntligen blå himmel...


Hövlighet betyder i regel, att man inte säger till folk vad man tänker/Katherine Hepburn3 kommentarer:

  1. Tack för titten, har suttit här och drömt en stund. God fortsättning 😊

    SvaraRadera
  2. Tack för titten, har suttit här och drömt en stund. God fortsättning 😊

    SvaraRadera
  3. Kan erkänna att jag blir väldigt sugen att åka ner till Spanien och runt det är en resa vi inte gjort. Vi var i höstas däremot ner till Kroatien där hamnade vi också på en jättesmal väg som liknade er väg ni körde. Där var vi så rädda speciellt när vi fick möte och inte hade någonstans att ta vägen med bergvägg på andra sidan av bilen!!!Sen fanns det inga räcken mot branten vi körde så nära..huvva så hemskt. Oj vi skakade länge efteråt så kör försiktigt.

    SvaraRadera