onsdag 28 februari 2018

Genom ett kallt Tyskland till värmen i Spanien..

Vi mötte upp vännerna Sven-Inge och Ann-Charlotte i Båstad och startade resan söderut dagen därpå. Denna gången körde vi Öresundsbron mot Flensburg, samma brobizz användes på båda broarna. Vi handlade i Flensburg på Citti och övernattade sedan strax utanför en restaurang i Schleswig där det fanns el - frost på natten! Nästa stopp blev Göttingen och där var det snö och kallt. Vi fortsatte via Hamburg mot ställplatsen i Reinmünster. Det gick väldigt trögt med många vägarbeten och stopp, kallt och snö på natten. Nu var vi riktigt trötta på kylan och sällskapet behövde mer gasol så vi stannade till i Freiburg, där dom fick köpa en gasoltub. Nästa stopp blev Givry i Frankrike och nu var det en helt annan temperatur +10. Köpte vårt sedvanliga franska bröd i bageriet och frossade. Nu hade vi kommit en bit och stannade nästa gång i Palavos Les Flots, där vi gick och åt på en närliggande restaurang och solen sken +11 grader. Spanien nästa och ställplatserna, Area Camper Palamos, Spetzle Fritz, Valencia Camper Park och nu står vi på Camper Park Huerta de Murcia (citronlunden).

Avresa


Ställplatsen i Båstad är öppen året runt.


Vi firade avresan med lite bubbel kvällen innan. 


Fick en bra bild på detta originella museum i Lyon.


På plats i Palavos Les Flots utan att frysa.


Solnedgång i Palavos Les Flots


Spanien


Ställplatsen Area Camper Palamos


Första Mimosan såg vi här


Pont del Diable ....Tarragona.


Här poserar vi till en uppställd mobil..


Vaknade till denna utsikt vid ställplatsen Spätzle Fritz. Här står man gratis om man äter på restaurangen. Finns en bra meny här.


Valencia Camper Park

Den här ställplatsen besökte vi 2016 och tyckte den var fin. Vi gjorde ett återbesök igen nu och det hade hänt en del. Det hade anlagts fina grusade promenadvägar i ytterområdet och en bra träningsstation. Det som fattades i parkområdet var belysning på kvällen för det blev väldigt mörkt för hundarna, men det kommer säkert.
Vi hade ett par soliga dagar här med cirka 15-18 grader.


Både jag och Lennart prövade stationerna.


Lite avkoppling i den efterlängtade solen.


Hundarna njuter lika mycket som vi.


Här finns en restaurang/pub men det var inte öppet just nu.
Det finns tvättmaskin, dusch och toalett samt påfyllning och tömning.


Camper Park Huerta de Murcia (citronlunden)

Första gången vi var här var för ett år sedan. Vi stod på det övre området och det regnade och blåste kopiöst så man kunde nästan inte gå ur bilen. Denna gången står vi inne på stora området och i år var det betydligt finare väder. Sol och fint en hel vecka nu. Vi har firat Ann-Charlottes födelsedag och umgåtts med trevliga grannar. Vi har också gått vilse bland citronodlingarna.


Här skymtar vi ställplatsen där framme..


Installerade ....


......och så även Sven-Inge 😎🌞


Ann-Charlottes födelsedag

Ann-Charlottes födelsedag började vi fira med att gå på marknaden i byn. Vi köpte frukt och grönt samt jordgubbar, som vi skulle ha senare på kvällen. Vi passade på att gå och fika innan vi gick hem till bilarna igen. Senare på eftermiddagen skulle vi gå och äta på en bykrog i närheten. Vi gick en lång omväg runt citronodlingarna för att komma dit. När vi kom fram så var det andra par ifrån ställplatsen där bl.a. ett svenskt par Lasse och Solan. Vi beställde in mat och åt och skålade för Ann-Charlotte. Sedan kom vi på att vi skulle be servitören göra Kaffe Karlsson till oss och efter Sven-Inges beskrivning så fixade han det galant.


En rörig liten marknad som var på en lång gata i byn. Fina grönsaker och frukter fanns det.


Bykrogen där vi åt och firade

Foto Lasse
Foto Lasse

Ann-Charlotte med en Kaffe Karlsson!


Lite äventyr

Lasse och Solan hade genat genom citronodlingarna för att slippa omvägen runt.
Vi skulle bara hitta samma väg, men det gjorde vi inte. Vi gick vilse, sex pensionärer vilse i citronodlingarna. Till slut bestämde vi oss för att ta oss tillbaka till asfaltsvägen men då stötte vi på ett högt staket 😀. Tillbaka igen och över den där plankan, så kom vi ut. 


Det här kan inte vara rätt väg.

Foto Lasse
Här blev det skratt då vi stötte på ett högt staket... tillbaka igen.

Foto Lasse
Inga problem för Sven-Inge med kryckor...

Foto Lasse
Gick ju som en dans detta...


Jag och Ann-Charlotte som har problem med balansen fick lite assistans.


Avslutade dagen med lite bubbel och jordgubbar tillsammans med vänner från Sverige, Norge och Finland 🍓🍷.

5 kommentarer:

 1. Bra och rolig beskrivning av vårt äventyr i citrondjungeln...Kaffe Karlsson var en trevlig bekantskap,tack för den. Tjoho från grannarna!

  SvaraRadera
 2. Tack själva! Så roligt och tokigt det blev..

  SvaraRadera
 3. Stora och små äventyr! Så härligt ni har det i solen! Tack för en fin reseberättelse.

  SvaraRadera
 4. Citronlunden känns igen. Ja det gäller att inte villa bort sig bland alla citroner. Alltid trevligt med nya bekantskaper.

  SvaraRadera
 5. Härligt att ha kommit till lite mildare klimat! Ställplatsen i Valencia känner vi igen! Ha det fortsatt fint! Hälsningar från ett snöigt och isigt Sverige!

  SvaraRadera