torsdag 4 juli 2019

Midsommar på öarna...

Efter Hymerträffen på Björkö tog vi färjan över till Hönö Klåva för att fira midsommar med våra goda vänner och följeslagare Sven-Inge och Ann-Charlotte. Efter tre dagar här körde vi över till Hälsö, för att där få några lugna dagar innan vi for hem och skötte om trädgården. Därefter till Saltemads Camping i Borås och tre dagars hundutställning. Vi passade samtidigt på att fira Lennarts födelsedag där.

 Hönö Klåva


En fin vy från en utsiktsplats intill ställplatsen.


Här är det ordning och reda med numrerade platser och grilldäck. Inga fiskebåtar i sikte ännu.


Snillen spekulerar på däcket. Vi har ett annat namn för dessa här i Götet. Tag bort G i bilden nedan och sätt till Tj i stället, så har du det. 😄


Dom absolut godaste jordgubbar vi smakat och givetvis fanns dom att få tag på här ute. 
Dyra men goda.


Båtarna kom in dagen därpå och vi köpte räkor och kräftor, två kg av varje. Ett kilo av varje åt vi upp och resten frös vi in, färskare kan man inte få. Det är en viss känsla man får här ute 
när man äter färska skaldjur och har havet inpå.


Vi hade tur med vädret på dagen när vi skulle äta, men sen kom regnet med besked. Det var blåsiga dagar och en del regnskurar.

Hälsö


Vi fick en stor plats med fin utsikt över Marstrandleden.


Lennart sitter med sin kikare och kollar på fartyg och fåglar.


Fiskmåsar finns det gott om, och på den lilla holmen framför oss häckar det Kanadagäss.


Vacker solnedgång vid badplatsen.


Från berget ser man över till Björkö


En sista rastrunda med lilla Ulla och dom andra innan vi körde hem.

Hemma


Vår väldoftande rosenbuske blommar som aldrig förr. I hela trädgården blommar det mer än någonsin, man ser detta överallt nu och det beror troligtvis på förra sommarens hetta.


Akleja


Lennarts födelsedag firades på Saltemads Camping med goda vänner från Skåne. Vi började med smörgåstårta när vi anlände och fortsatte sedan firadet på kvällen med vänner.

🌺



Inga kommentarer: